Proefproject in de politiezone Tienen-Hoegaarden tegen inbraak

Permanentie 24/7
+32 89 73 83 30

Openingsuren Kantoor
Ma - Vrij: 08:00 - 16:30

Reeds meer dan 4.000 klanten
Offerte aanvragen!

alarmsystemen

Proefproject in de politiezone Tienen-Hoegaarden tegen inbraak

Het ‘Certificaat Inbraak Veilig’ wordt in Vlaams-Brabant gelanceerd door Provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

Deze proefprojecten in de politiezones Tienen-Hoegaarden en Dilbeek moeten leiden tot een daling van het aantal inbraken. Woningen die worden voorzien van dit certificaat maken tot 90% minder kans op inbraken, zo leert ons de ervaring in Nederland met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

‘Door de grote hoeveelheid aan woninginbraken wordt de algemene veiligheid onder druk gezet en dit verstoort de woonkwaliteit van de inwoners. Maar we mogen ook vaststellen dat de beveiliging bij teveel woningen onvoldoende blijkt te zijn. Iedereen heeft er alle belang bij dat men zijn woningbeveiliging serieus neemt’, laat provinciegouverneur Lodewijk De Witte weten in een mededeling.

Een inbreker wil stil, snel en ongezien zijn slag slaan. Maatregelen die inbraken vertragen, zorgen dat hij meer tijd nodig heeft om de woning binnen te dringen. De kans is dan groter dat hij zijn inbraakpoging staakt.

‘Daarom starten we in Vlaams-Brabant met het ‘Certificaat Inbraak Veilig’, zegt De Witte. ‘Iedereen kan een advies vragen en zijn woning laten controleren door een diefstaladviseur. Als deze adviseur de woning voldoende beveiligd vindt, krijgt men het Certificaat dat de bewoner goed zichtbaar aan zijn voorgevel kan bevestigen’.

Bron: Nieuwsblad.be

Uw bedrijf laten beveiligen door een beveiligingsspecialist?

Op vlak van beveiliging kunt u beter voorkomen dan genezen. Be Smart Security is de partner waar u op zoek naar bent!

Offerte op maat nodig voor beveiliging?

Reken op meer dan 10 jaar expertise van Be Smart Security!

About Bart