Het nut van veiligheidscamera's | Be Smart Security

Permanentie 24/7
+32 89 73 83 30

Openingsuren Kantoor
Ma - Vrij: 08:00 - 16:30

Reeds meer dan 4.000 klanten
Offerte aanvragen!

Camerabewaking

Het nut van veiligheidscamera’s

Een buitengewone vondst overkwam de Brusselse agenten donderdag toen ze op heterdaad een hoteldief betrapten, was de verrassing groot wat later en troffen ze bij hem thuis een gigantische buit ‘hotelstuff’ aan. Kamerjassen, poetsproducten, flesjes wijn en champagne uit de minibar, en beddengoed, vaak met het logo van het betrokken hotel. Wellicht heeft de man tientallen keren toegeslagen. “Zijn appartement was net de grot van Ali Baba”, klonk het bij de politie.

Donderdagavond hield de manager van het vijfsterrenhotel Stanhope in Brussel een laatste inspectieronde in de lobby, toen hij op een oudere, on­bekende man stootte die in de pot met koffiecapsules grabbelde. De man was geen personeelslid of geen hotelgast en had een grote, al goed gevulde zak bij zich.

De hotelmanager wou de dief staande houden maar dat lukte niet. De oudere man vluchtte vlot weg via de nooduitgang. Toen de politie arriveerde, was hij al gaan vliegen.

Toch kon de dief via beelden van de veiligheidscamera snel worden geïdentificeerd. De politie kon hem zonder problemen bij hem thuis arresteren. Het gaat om de 61-jarige P.G, een ­alleenstaande. “Zijn appartement telde drie verdiepingen en was volgestouwd met hotelspullen. Ook de zak met koffiecapsules vonden we terug”, zegt de politie.

Enorme buit gevonden bij Belgische hoteldief: “Zijn appartement was net de grot van Ali Baba”

De buit omvatte onder meer tientallen kleine flesjes wijn en champagne uit de minibars, parfum, handdoeken, badjassen en flessen shampoo. Ook bedlinnen, vaak met het logo van de meestal chique hotels werd er aangetroffen. Net als verschillende kleerkasten vol mannen- en vrouwenkleren, in uiteenlopende maten. Waar hij die laatste vandaan haalde, is niet geweten.

Het is evenmin duidelijk hoe de man al die jaren kon toeslaan in de hotels. Wellicht dwaalde hij door de gangen en griste hij her en der poetsproducten of bed­linnen mee van de rolwagentjes van de poetsploeg die aan de slag was in de kamers. Maar hij moet ook écht de kamers binnen­gedrongen zijn, zo wordt vermoed. Want tussen de buit vond de politie ook juwelen terug.

De verdachte woonde alleen in het pand en is intussen vrijgelaten. “Er is wel een strafbemiddeling opgestart”, zegt het parket.

Bron: Nieuwsblad.be

Uw woning of bedrijf laten beveiligen door een beveiligingsspecialist?

Op vlak van beveiliging kunt u beter voorkomen dan genezen. Be Smart Security is de partner waar u op zoek naar bent!

Meer weten over ons uniek concept beveiliging?

Reken op meer dan 10 jaar expertise van Be Smart Security!

About Bart