Dieven worden steeds inventiever om te achterhalen of u op vakantie bent

Permanentie 24/7
+32 89 73 83 30

Openingsuren Kantoor
Ma - Vrij: 08:00 - 16:30

Reeds meer dan 4.000 klanten
Offerte aanvragen!

Alarmsystemen

Dieven worden steeds inventiever om te achterhalen of u op vakantie bent!

Momenteel is het de vakantieperiode en zijn de meesten onder ons op vakantie. Het tijdstip dus ook voor inbrekers om hun slag te slaan bij onbewoonde huizen. Maar hoe achterhalen ze of u thuis bent of niet? Nadat de politie van het Vlaams-Brabantse Grimbergen eerder al waarschuwde voor de “truc met de tandenstoker”, duiken er nu ook gevallen op in West-Vlaanderen.

Een tandenstoker tussen de deur. Dat lijkt de nieuwe techniek van inbrekers te zijn. Op verschillende plaatsen in Vlaanderen kreeg de politie al meldingen binnen.

De inbrekers steken de tandenstokers tussen de voor- of achterdeur van woningen waar ze zouden willen toeslaan. Kort nadien gaan ze terug om na te gaan of de tandenstoker nog tussen de deur steekt of niet. Het principe is simpel: als de tandenstoker na een tijdje nog tussen de deur steekt, betekent dat dat de bewoners die deur al een tijdje niet openden en dus wellicht op reis zijn. In dat geval zien de inbrekers hun kans schoon om toe te slaan.

Zowat elke vakantieperiode duikt er wel een nieuwe truc van inbrekers op. Deze keer gaat het dus om de tandenstoker. Het is de lokale politiezone Kouter in West-Vlaanderen die voor het fenomeen waarschuwt via sociale media. “Wij kregen recent een viertal dergelijke meldingen binnen in onze zone”, zegt woordvoerster Annemie Wittesaele.

De politie roept de inwoners dan ook op om extra waakzaam te zijn. “Verwittig ons telkens onmiddellijk als er sprake is van verdachte handelingen”, klinkt het op de Facebook-pagina. “En wie een verdacht voertuig opmerkt, doet er goed aan om het kleur, merk en de nummerplaat te noteren.”

Bron: Nieuwsblad.be

Uw woning of bedrijf laten beveiligen door een beveiligingsspecialist?

Op vlak van beveiliging kunt u beter voorkomen dan genezen. Be Smart Security is de partner waar u op zoek naar bent!

Meer weten over ons uniek concept beveiliging?

Reken op meer dan 10 jaar expertise van Be Smart Security!

About Bart