ANPR-Camera vat rondtrekkende dievenbende in Haacht | Be Smart Security

Permanentie 24/7
+32 89 73 83 30

Openingsuren Kantoor
Ma - Vrij: 08:00 - 16:30

Reeds meer dan 4.000 klanten
Offerte aanvragen!

ANPR-Camera vat rondtrekkende dievenbende in Haacht

Dankzij het gebruik van de ANPR-camera worden kon een inbraak van eind december aan de Rijmenamsesteenweg worden opgelost.

Het vast cameranetwerk is nu enkele weken actief en het registreert het in- en uitgaand verkeer in de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen. Op tal van strategische invalswegen werden globaal al 14 bewakingscamera’s en 14 ANPR-camera’s geplaatst.

Tijdens de avond van 28 december 2016 (19 uur) en 29 december 2016 (7 uur) werd er een inbraak gepleegd in Haacht aan de Rijmenamsesteenweg. De interventiedienst van de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen deed de nodige vaststellingen en startte onmiddellijk het onderzoek. De ANPR-camera registreerde het voertuig van de daders omstreeks 28 december 2016 om 22.34 uur.

Met de hulp van de ANPR-gegevens kon de politie de nodige verbanden leggen en kwamen twee Roemenen woonachtig te Brussel in het vizier. Met interventie van de federale politie werden beide daders klem gereden en ingerekend. De Brusselse onderzoeksrechter heeft hen ondertussen aangehouden. Het onderzoek is inmiddels lopende voor betrokkenheid bij andere feiten van georganiseerde inbraken zowel in het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde, Gent, Leuven en Mons.

Met deze interceptie wordt nogmaals de bijzondere meerwaarde onderstreept van de ANPR-camera’s op belangrijke doorgangsplaatsen. Aldus burgemeester Swigers (Open VLD). “Daarenboven blijkt uit deze aanhoudingen dat het nut van de camera’s de provinciegrenzen overstijgt en dat de betrokken politiezones snel en soepel op mekaar kunnen inspelen”, geeft hij nog mee. “De interceptie is het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van alle betrokken ploegen.”

Bron: Nieuwsblad.be

Uw bedrijf laten beveiligen door een beveiligingsspecialist?

Op vlak van beveiliging kunt u beter voorkomen dan genezen. Be Smart Security is de partner waar u op zoek naar bent!

Offerte op maat nodig voor camerabewaking?

Reken op meer dan 10 jaar expertise van Be Smart Security!

About Bart